Pages

ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 21, 2009

Dinner

TIMOR PLACE
~TAMAN DAGANG, AMPANG~


MALAM TADI....adalah malam yg sangat memenatkan.Balik umh kena ujan semasa nk melintas jalan...ye la..aku kn naik bas dr office aku ni, bas sampai kt PWTC, aku turun kt situ, nk pergi ke LRT Star tuh ...ujan selebat-lebatnye.,oleh kerana payung pun tak da, aku pun redah jer dan berbekalkan baju sejuk aku menutup kepala....heh..hampeh jer...basah gak...sampai umh pukul 7pm. Pukul 8.30pm ada temu janji dengan kakak buat kek kawin aku tuh....aduh...gambo kek yg aku nk suh dia buat tertinggal kt office lak...huh...tak pasal-pasal kena lak cari cyber cafe semata-mata nk print gambo kek tuh,korang tau bape sehelai dia charge????RM5,pergghhh..aku bengang giler mahal nk mati, padahal skit jer ....huh...x pe lah..dh darurat...

Pi umh kakak tu kt sentul, aku tgk semua gambar2 kek yg dia buat ok lah cantik...aku tempah kek n balik dh pukul 10pm dah...Jalan yg nk balik ke umh tu,jem giler *pandan indah mmg selalu jem*..last sekali aku terjumpa la kedai TIMOR PLACE ni..


Oleh kerana masing-masing dh lapar...so trus singgah jer la kedai ni..tempat dia mmg menarik lah....budget x da tpi ada hati nk makan kat tempat-tempat cam nih..heheh xpe...aku dh set dlm otak, kedai ni x bape mahal...dun worry..yer la aku ada RM50 jer beb dlm wallet....bila tgk menu dia..owh...harga dia berpatutan lah...tak mahal sgt pun..standard price lah...



~gambar pandangan sisi TIMOR PLACE~




~aku duduk di dalam lah...ni pandangan dr dlm kedai~


Setelah puas memilih, dan melihat-lihat menu, akhirnya kuey teow goreng juga jadi pilihan..sebab memandangkan aku lately ni x berselerakan...so nk cuba la mkn goreng-goreng pulak.....aku igt kn skit jer lah cm kedai-kedai biasa, rupenyer...mak aaaiiiii....byak giler..pinggan pun ....pergghh..beso giler..huh..patutlah harga dia RM6...



Tunangku pula makan keow teow bandung...huh....mangkuk dia aku dh try masuk kepala aku pun muat tuh beb...korang bayangkn lah betapa byknyer .....huhu....berbaloilah ngn harganya....RM7..





Air kita org simple jer, kopi susu dan teh o limausuam tu untuk aku....setiap kali makan malam, ini adalah air yg selalu aku order ..hm...tah ler...aku mmg suka air ni...sb kt office seharian aku dh minum air suam jer....so satu hari kena gak minum air manis kan...klu x gula kurang dlm badan, nanti lemah n letih jer badan...



~within budget je beb, tak abis RM20 pun~


Oklah...dh puas aku membebel sensorang ni..maklumlah...lama dh tak post N3....yela...bukan tak da masa...cuma gambo jer tak der.....cite byk ni nk cite...sesiapa yg rasa nk cuba masakan timor, or nk cuba cari tempat-tempat makanan yg menarik, sila lah berkunjung di sini, tempat nyer best..santai..n cantik lah...aku ni kan suka cari tempat-tempat makan yg menarik, sedap dan murah, yela..bosan kn kalu kita makan di tempat makan yg hari-hari kita pergi.."jalan-jalan cari makan" adalah hobi aku di waktu stress melanda hidup..huhu....daaaaa adiossss..

3 comments: