Pages

ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, June 21, 2013

Nyawaku....

Salam.....

Kadang-kadang sedih bila baca cite kt FB...
Macam-macam lah sekarang nie...sedih bila ada org kata terjumpa budak usia 3tahun kat titiwangsa....
Katanye tunggu ayah yang p toilet...tapi sanggup lah pulak si ayah tinggalkan budak sekecil itu tuk berdikari sendiri.....hurm...menitis air mata bila baca cerita tue...sedih ...sebab i bayang kan Haziq kena tinggal sorang-sorang....hurm..sedangkan suruh dia tinggal umah baby sitter pun sedih tengok dia lambai kita...ni kan pulak nak tinggalkan dia bersendirian....

Sekarang ni masih di office ..tapi kepala teringat kt umh jer ...igt anak2 yang sedang membesar....Miss u ....hazique n haniess.......
Just want to say mommy n daddy love u so much....

Thursday, June 20, 2013

Setahun yang lalu....

Entry ni lambat 9hari....

11.06.2012, 9.28mlm seorang gadis cumel mommy telah lahir kedunia seberat 2.67kg jerk....HANIES ZALYKHA dilahirkan awal 3minggu dari tarikh yang dijangkakan.....Mommy masih tak dapat lupakan saat2 tu.....Berbeza sungguh dengan kelahiran abang awak.....Masa 9.9.2010 mommy lahirkan abang...2 hari 2 malam mommy berkampung di hospital...tapi awak mungkin tak suka duk hospital kut...heheheh....

Mommy dh diberi MC 3 hari selepas check up pada hari sabtu....Jumaat malam mommy tak boleh tido semalaman....perut sakit memulas-mulas....Daddy dh nak bawa mommy pi hospital..tapi mommy tak nak...sebab pikir cm ne ngan abang awak nanti ....sapa nak jaga dia....n mommy decide tuk pergi esk pagi jerk....hari khamis sebelumnyer mommy siapkan hantaran tuk anak baby sitter (mak awak yang jaga awak lah..abg ngah)....siap kan hantaran tuk ank baby sitter nikah pada hari Jumaat.

Jumaat - Kita kuar umah agak lambat so janji jumpa di bangi jerk sebab Daddy sesat tak jumpa jalan. Sebelum abang ngah nikah, daddy solat jumaat kt masjid bangi tu....nak dijadikan cerita selipar daddy hilang kena curi ari tue...so daddy berkaki ayam jer dr masjid ke kereta. Nasib ada kasut spare.
Lepas masjlis pernikahan, kita jalan-jalan area bangi tue.....lepas tu malam baru balik. Penat sangat mommy rasa. Tu yang malam tu mommy tak leh tido tue....

Sabtu - Mommy tak dapat datang majlis abg ngah kt club golf bangi ....sebab mommy p check up. Jumpe Dr.Sue, bila Dr.Sue check jalan mommy dh buka 2cm dh rupenyer....sebelum balik Dr.Sue ada scan 4D gambar hanies. So mommy nampak hanies hisap jari masa dlm perut mommy tue...so sweet....

Ahad - Awal pagi mommy dh bangun, buat sarapan, kemas rumah...mommy risau nanti tetibe mommy dh lahirkan awak, mommy tak leh nk kemas rumah.....selepas mommy masak lunch, mommy cuci 2 2 toilet, dengan dinding-dinding toilet tu mommy sental, kain semua mommy lipat, susun kain dlm almari cantik-cantik. Malam baru mommy siap buat semua kerja tue...Daddy awak seperti biasalah....main game jerk dengan abang.....

Isnin - Pagi-pagi mommy cakap kt daddy suh hanta abang ngan mommy kat umah baby sitter. Bukan per...mommy takut lah if anything happen tak de sapa-sapa kt umah. Lagi pun mommy tak larat nk jaga abang awak yang lasak tue....so mommy makan, minum, tidur kt umh baby sitter. Mommy ada rasa sakit - sakit biasa jerk....tak kerap pun...cuma dh petang tu ada lendir-lendir jer keluar ...mommy ingat tu tak de apa-apa pun....Petang tue...baby sitter buat cucur...mommy rasa sangat sedap dan mommy makan cucur tu sangat banyak.

8.15pm - Mommy tolong baby sitter buat kotak. Kotak door gift tuk abang ngah nanti.

8.30pm - Perut rasa memulas -mulas pulak selang 10 minit.

8.35pm - Call daddy, masuk mail box....nasib daddy p kerja ngn mak cik leha awak. so leh la call mak cik. Mommy cakak kat daddy ...mommy dh sakit perut..Daddy pergi pasar malam beli buah lychee mommy teringin sangat-sangat nak makan. Ayah (husb.baby sitter) nak hanta p hospital mommy kata x pe boleh tahan lagi...So Ayah pun pergi la masjid.

8.45pm - Call mak cik lagi...kali betul-betul dh sakti sangat....mommy tak boleh duduk dh....duk jalan kekiri jalan kekanan....perut masih sakit lagi....

8.50pm - Baby sitter dh panik n duduk luar rumah jer tak sabar tunggu daddy balik. Call lagi daddy kata ada bas tersekat kat tengah-tengah jalan. So sesak. Sementara mommy dh meleleh air mata menanggung kesakitan.

9.00pm - Daddy sampai rumah baby sitter, mommy dh tak leh jalan ...so daddy angkat momm n baringkan mommy kt belakang. Sementara tu mommy dengar suara abang menjerit-menjerit nak ikut mommy n daddy. Tapi abang kena tinggal rumah baby sitter.
Selama 20minit mommy cakat dekat awak suruh bertahan sementara nak sampai hospital.

9.20pm - Tiba di hospital Pantai Cheras, terus je kuar, nurse letak mommy atas kerusi roda and tolak ke tingkat 2 ...mommy dh menggigil tahan sakit n mommy rasa panas sangat kt bahagian bawah tue....mommy sampai je labor room..terus jerit kt midwife tu yang mommy dah nk beranak...and dia keep asking me....
Bila u sakit??? Bila pecah air ketuban ??? Bila u last check....
Sambil-sambil tu dia suh naik katil and baring.....mommy tak tahan terus je push ...dia kata belum ...jangan push.....breath in ..breath out.....

After dia tukarkan baju mommy, mommy ckp kt nurse tolong bagi mommy happy gas...sebab terlalu sakit....
n mommy terus push.....kelam kabut midwife n sorng nurse sebab sebenarnye awak punya kepala dh keluar dh pun....

9.28pm - 2 kali push je ...awak dh lahir....alhamdulillah....doctor sampai pun mommy dh boleh ketawa-ketawa....

9.36pm - Daddy baru selesai parking kereta n daftar. Terus ke labor room igt nak temankan mommy lahirkan awak..tapi dia terkejut sebab awak dah keluar dh pun...and dia terus azan dan iqamah kan awak...

Sampai sekarang mommy masih lagi ingat saat-saat tue dan mommy betul-betul bersyukur awak mampu bertahan sampai tiba dihospital. Kalau tak awak lahir di dalam kereta daddy...hehehhee.....

Mommy harap, bila awak besar ni, awak baca lah kisah awak lahir. Semoga awak jadi seorang anak yang baik, berjasa pada mommy and daddy. Jadilah anak yang solehah....jaga maruah keluarga. Insayallah...
HANIES ZALYKHA -






Friday, May 17, 2013

End of June....

Tak sabar nk bawa Hazique n Hanies naik nie....
Tak sure la dia org tu boleh ker tak???n...I...boleh ker control dia org ....
1st time mommy n daddy mencube..harap-harap korg tak meragam yerk...
Nasib la tak jauh....kena get ready tuk pergi yang jauh nanti ..insyallah....

Mother's Day

Happy Mothers Day to all my fren,my lovely mother,my mother inlaw n all mother in the world...hehehee....
But for me ...everyday is a mothers day....

And to Daddy ...thanks for the present yerk....

* gambar hanya untuk dijadikan kenangan dimasa hadapan.....

Me Now....

Hehehehe.......

Cume tak de anjing jer seperti dlm gambar......ngeeee.....

Tuesday, March 5, 2013

Cerita pasal "Makan"

Salam semua...
Seperti biasa lah bila time CNY jerk....kepala sesak tuk cari tempat makan yang best2.....n yang sesuai tuk organize Lunch & Dinner .....

Hari-hari tgk internet....tempat makan yang best2....so sampai sendiri pun rasa cam nak muntah....and yet...still tak jumpa tempat makan yang sesuai....

Yang selalu i book...every year without fail ialah "Oriental Group"...byk branch...and of course well know ....play save ma....one of the place is Han Room at Mid Valley, tapi of course la tak halal kan...

Satu masalah bila nak cari tempat makan yang ada "Yee Sang " yang halal mmg susah lah kan....tu yang buat hari-hari duk search internet ...sorry lah yer fren2 yang tgk si fara tu macam tak de keje lain..tak sudah-sudah buka internet ...dari pagi ke petang ....asyik-asyik buka pasal makan...korang tak tau sebenarnye i ni pening nak cari tempat makan tau...

Bila di renung-renungkan....selama ni semua org igt keje secretary ni senang..tapi tak seperti yang korang bayangkan....yela....nak cari tempat makan nampak senang kan....tapi banyak sangat faktor yang kena di titik beratkan....dan selalu kita pandang cm simple cthnyer...aku pernah makan kt sini...mahal tue..mesti ok lah..
pas tu suggest kt bos... bos ckp pe tau..."tempat murah ni yang u suggest kt i" hehehehe...igtkn dh terlalu mahal la ..bagi kita..tapi lupa lak bos2 kan....

kadang2 cari tempat yang mahal gile tak tentu pun tempat tu sedap....
so kena lah blog walking ..baca satu2 komen pasal tempat makan tu......
So i mmg la selalu visit blog ni http://eatdrinkkl.blogspot.com/ sgt membantu...

Untuk diri sendiri yang i mampu ...hanya lah pergi tempat-tempat yang sederhana....

Sunday, November 25, 2012

Jamu Susuk Dara


Siapa yang pernah dengar tentang nie???
boleh dimakan ker yerk?
dan sejauh mana keberkesanannyer....